Taller de chocolate artesanal / Make-your-own chocolate workshop

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Lxs invitamos a participar en el TALLER PERMANENTE DE CHOCOLATE ARTESANAL Y SOBERANÍA ALIMENTARIA, un taller para personas interesadas y amantes del chocolate. El taller es totalmente práctico (haremos chocolate) y entre cada proceso platicaremos sobre diversos temas relacionados con este “hacer” como la soberanía alimentaria, la resistencia a través de la comida, la crítica al trabajo asalariado, la autogestión, la historia ancestral del chocolate en Mesoamérica y de la comida como tejido social.

El taller dura aproximadamente 3 horas y al final ustedes podrán llevarse el chocolate que ustedes mismos harán. No hay una receta a seguir sino que cada quien crea su propia receta. Los ingredientes que usamos vienen de productores locales de la Sierra Sur y la Costa de Oaxaca, usaremos amaranto, canela, almendra, azúcar y por supuesto CACAO.

El costo del taller nos permite seguir la autogestión cooperativa y mantener las redes con los productores locales. Pregunta por nuestras tarifas

El taller se imparte en nuestra Chocolatería La Auténtica ubicada en Calle Jesús Carranza 215, Centro, Oaxaca (en el interior del Hotel Casa Nina)

Para agendar una fecha sólo tienen que escribir al correo cooperativa.cacao@gmail.com; enviarnos un mensaje a través de facebook a Cooperativa CACAO o bien un whatsapp al +52 1 9511026807

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We are organizing an ARTISANAL CHOCOLATE AND FOOD SOVEREIGNTY WORKSHOP for people who are interested in and love chocolate. The workshop is completely practical (making chocolate) and with every step, we will discuss diverse themes relating to the process of food sovereignty, resistance through food, the critique of wage labor, self-sufficiency, the ancestral history of chocolate in Mesoamerica and food as a social fabric.

The workshop will last about 3 hours and at the end you will be able to bring home the chocolate that you yourself made. There is no one recipe to get, but everyone will create their own recipe. The ingredients that we use come from local produces in the Sierra Sur (southern mountains) and the Costa (coast) and we will use honey, amaranth, cinnamon, almonds, brown sugar and of course COCOA.
The “cooperación solidaria” (donation of solidarity/cost) will support our self-management and continuation of our partnership with local producers. Ask for our rates
We do our workshop at La Auténtica Chocolatería, located in Jesús Carranza St. 215, Centro (we share the spot with Casa Nina Hotel)
To schedule please write us to cooperativa.cacao@gmail.com, send us a inbox to Cooperativa CACAO or whatsapp text to +52 1 9511026807

2 comentarios en “Taller de chocolate artesanal / Make-your-own chocolate workshop

  1. Hi,

    We are a family of 7 and are interested in the chocolate making workshop. Would you have availability on Wednesday morning, February 19 around 9am? How much is the cost?

    • Hi Matthew, yes we are available in wed Feb 19th. The cost Is 600pesos per person. We can Start at 10am. The workshop lasts 3hours. All ingredients AND materials are included. Do you have a phone number with Whatsapp? Mine Is +52 1 9511026807

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